top of page
2008 08 07 do 14 52 14 caraes img_40491.jpg

Wat gaan we er doen?

We laten ons drijven op de flow van het dagelijks leven van onze Tanzaniaanse vrienden en van het programma dat zij voor ons opzetten. Dat garandeert je in Tanzania een bijzonder interessant en intensief maar ook onvermijdelijk Afrikaans flexibel programma!

  1. We maken kennis met de hedendaagse Afrikaanse cultuur en de lokale situatie in de stad Kigoma

  2. We leggen contacten en hebben uitwisseling met Tanzaniaanse jongeren via de scoutsgroep van het jeugdcentrum Maendeleo en via het verblijf in dat centrum

  3. We leggen bezoeken af en werken mee in enkele van de partnerprojecten die door de ngo Fracarita Belgium worden ondersteund (opvanghuis voor straatkinderen, centrum voor kinderen met een verstandelijke beperking, coöperatieve voor doven, leprozencentrum, dispensarium voor mensen met een psychiatrische stoornis en mensen met epilepsie,…) en dit samen met de scouts.

  4. We leven ons in, in het dagelijkse leven van jouw leeftijdsgenoten in Tanzania: een dag meewerken op het veld in een plattelandsdorpje, een les volgen in een middelbare school, een namiddag te gast in een doorsnee Tanzaniaans gezin…

Een luxereisje is de Inleefreis Maendeleo zeker niet. Vermoeidheid en soms een beetje honger horen erbij. Net als de lokale jongeren, zal ook jij dagelijks een flinke afstand te voet moeten afleggen in de stad om de verschillende partnerprojecten te kunnen bezoeken.

Tijdens de reis staan onze gastheren, de jongeren in Tanzania, centraal. We gaan niet bewust op zoek naar extreme situaties. We benaderen de mensen die we ontmoeten steeds op een respectvolle manier. Dat respect en de vriendschap die we er opbouwen zijn de leidraad van onze inleefreis.

We zullen ter plaatse de wereld niet veranderen. Met de scouts zetten we ons wel een tweetal weken in, maar we leveren er als bezoekers maar een bescheiden tijdelijke bijdrage. We willen in Tanzania echter vooral onszelf veranderen. Op de Inleefreis ligt de focus op het ontwikkelen van jou als deelnemer tot een echte solidaire wereldburger. We smeden vriendschapsbanden over de grenzen heen en leren hoe we ons op een respectvolle manier thuis (in België) solidair kunnen maken met de mensen in Tanzania/Afrika.

bottom of page