top of page
DSC04262.JPG

Procedure

Hoe en tot wanneer kan je jou kandidaat stellen voor de volgende editie?

 

Je kandidaat stellen voor de inleefreis doe je via het online formulier, en dit zo snel mogelijk, maar zeker ten laatste op zaterdag 31 december 2023. De volgorde van ontvangst is niet van belang, maar je wacht natuurlijk best niet te lang zodat we je kandidatuur vlot kunnen verwerken. Latere kandidaturen komen op de wachtlijst, die eventueel nog geraadpleegd kan worden.

Wat vinden we belangrijk?

We proberen op basis van objectieve criteria een evenwichtige groep samen te stellen. We wegen vooral de motivatie en de persoonlijke doelstellingen af die deelnemers aanbrengen. En we houden ook rekening met een geografische verspreiding van de deelnemers over Vlaanderen, een verscheidenheid aan achtergrond, …

Hoe wordt de groep samengesteld?

  1. Fracarita Belgium leest alle ontvangen kandidaturen na. Eventueel wordt ook nog contact opgenomen met een leerkracht van jouw school.

  2. Vervolgens nodigen we een aantal kandidaten uit op één van onze twee info- en kennismakingsavonden.

  3. Op die avonden krijg je meer informatie over de inleefreis en kan je in gesprek gaan met de begeleiders.

  4. Daarna volgt héél snel de definitieve samenstelling van de groep van 8 of 10 deelnemers.

Belangrijk is vooral een positieve ingesteldheid en de bereidheid om de reiservaring nadien om te zetten in daadwerkelijk engagement en solidariteit. Inzet hoort er dus bij. Dit is geen vrijblijvende reis!

bottom of page