top of page
Getuigenisavond Inleefreis 2019.jpg

Warafiki

Warafiki betekent ‘vriendschap’ in het Swahili

 

De elf groepen Inleefreizigers die reeds in Kigoma waren, laten het Maendeleo Jeugdcentrum niet los. Eigenlijk zijn Tanzania, Maendeleo, de broeders, de scouts en de partnerprojecten die zij bezochten nooit meer uit hun gedachten. Integendeel, de "Afrika-microbe" heeft hen stevig te pakken.

De jongeren zijn solidaire wereldburgers geworden en blijven (ook na hun eerste engagementen na de Inleefreis) contact houden met elkaar en met Maendeleo. Daarom vormen zij nu de ‘Warafiki wa Maendeleo' (Swahili voor ‘de vrienden van Maendeleo’). Met volgende groepen Inleefreizigers willen zij een permanente vriendschapsband met Maendeleo uitbouwen. Zij delen een grondige kennis van de onrechtvaardigheid in deze wereld, maar ook een wereldwijde vriendschap en de hoop op een betere wereld.

Klik hier voor de groepsfoto's van de Warafiki.

Solidaire wereldburgers


De vriendschapsband met Maendeleo uit zich in een solidariteit in woord en in daad. Vol overtuiging en recht vanuit het hart brengen de Warafiki hun verhaal bij wie het horen wil. En met dezelfde overtuiging organiseren zij acties ten voordele van Maendeleo. Velen engageerden zich zelfs om maandelijks een deel van hun zakgeld af te staan voor het ‘Maendeleo-studiefonds’ zodat een droom van de jongeren van het MYCK én de scouts waargemaakt kan worden: verder studeren en zo aan een betere toekomst bouwen! Als dat geen solidariteit is!

Voorbeeld fondsenwervende activiteit Warafiki
 

In april 2021 organiseerden oud-Inleefreizigers een "Warafiki Meal". Honderden zelfbereide maaltijden werden over gans Vlaanderen verkocht ten voordele van het Maendeleo Jeugdcentrum. Zie ook Facebookbericht 1 en Facebookbericht 2.

Verwacht engagement in het kader van deze inleefreis

 

Deze unieke ervaring is dus geen vrijblijvend reisje. Het doet ons nadenken over onze eigen levensstijl en over de internationale verhoudingen. Het is een unieke onderdompeling in een andere, maar even waardevolle, wereld. Je komt terug thuis met een rugzak vol nieuwe levenservaringen.

Ook na de reis maken we daarom tijd en ruimte voor elkaar en voor de groep. We houden iedereen met de voeten op de grond! Na een bijbabbelnamiddag is er ook nog een verwerkingsweekend in september. Samen gaan we dan voor een goede verwerking van alle opgedane ervaringen zodat we die een evenwichtige plaats kunnen geven in ons persoonlijk leven en in ons engagement op school en in onze leefwereld. We gaan trouwens samen met jullie school (via een coach) op weg om dit concrete engagement uit te bouwen en verwachten dat jullie in het najaar een deel van jullie vrije tijd hieraan willen besteden. Zie ook tijdslijn.

Na de reis zit je ongetwijfeld vol goesting voor een engagement. Deelnemers worden bevoorrechte ambassadeurs van het Maendeleo Jeugdcentrum en de ngo Fracarita Belgium. We organiseren samen getuigenisavonden en jullie voeren campagne op school en daarbuiten. Deelnemers organiseren meestal een getuigenis met actie op school en een zelf te kiezen initiatief (getuigend en/of fondsenwervend) buiten school. Die actie kan bovendien heel makkelijk geregistreerd worden op https://doemee.fracarita-belgium.org/ (je kan je actie daar ook eenvoudig delen met vrienden, familie en kennissen en je actie laten sponsoren). Na de reis bespreken we samen met de groep hoe we ons enthousiasme concreet vorm kunnen geven.

We zoeken deelnemers die voor 100% voor een engagement willen gaan!

Foto's getuigenisavonden

bottom of page