top of page
Marie3.JPG

Kostprijs

Fracarita Belgium vraagt aan de deelnemers de reële kostprijs te betalen. Er worden voor deze reis geen werkingsmiddelen (ingezamelde fondsen) van de ngo gebruikt. Die horen immers daar waar ze echt nodig zijn: bij de partners van Fracarita Belgium in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Daarom willen we hieronder ook eerlijk en duidelijk communiceren over de kosten.

Vanuit onze ervaring van de voorbije elf edities geven we onder voorbehoud volgende gerichte prijssetting van de vermoedelijke kosten:

 1. Vliegtuigticket (behoudens wijzigingen van de luchthaventaxen: € 1.400 à 1.500)

 2. Deelname kosten (lokaal transport, activiteiten, 14 dagen logement en maaltijden) en bijdrage in de organisatie zoals algemene kosten, begeleiding,... (± € 700)

 3. Volledige reisbijstandsverzekering (€ 40)

 4. Visum Burundi (€ 65)

 5. Visum Tanzania (€ 80)

De Sector Onderwijs van de Broeders van Liefde doet een substantiële bijdrage in de financiering van jouw reis en steunt elke leerling die deelneemt aan de Inleefreis met een bedrag van € 200. Deze som wordt rechtstreeks afgetrokken van de uiteindelijke kostprijs en moet jij niet voorschieten.

De uiteindelijke kostprijs die jij als deelnemer na deze tussenkomst betaalt (= de gemaakte kosten min de steun van de Sector Onderwijs), wordt na de reis heel gedetailleerd verantwoord. Wij schatten die vanuit onze jarenlange ervaring voor de volgende editie in tussen de 2.000 en de 2.200 euro.

In 2023 was de uiteindelijke kostprijs bijvoorbeeld uiteindelijk € 2.103,00 per persoon

 1. Da's een hele som (dit vooral door het vliegtuigticket), maar wat je terugkrijgt, is een onvergetelijke levenservaring.

 2. We moedigen deelnemers aan een weekend- en/of vakantiejob op te nemen om de reis te bekostigen, zodat het geen vanzelfsprekend plezierreisje wordt.

 3. Indien nodig kan, voor wie deze kostprijs een probleem stelt, een gespreid maandelijks spaar- én afbetalingsplan worden besproken.

Andere kosten:

 • Logement en vervoer voor de twee voorbereidingsweekends (ongeveer € 75 in totaal)

 • Internationaal paspoort voor wie dat nog niet heeft (nog 6 maanden geldig na terugkeer), prijs afhankelijk van de gemeente en van het al dan niet meerderjarig zijn.

 • Vaccinaties & medicatie (van € 0 tot € 125, afhankelijk van jouw ziekenfonds), persoonlijke souvenirs,...

Covid-19

 

We volgen de actuele richtlijnen rond Covid-19 van België en de reisadviezen van Buitenlandse Zaken en van Burundi (dat eventueel het doorreis land is) en Tanzania. Krijgt België of deze landen bij vertrek code rood van de Overheid of negatief reisadvies, dan annuleren we de reis. Bij annulatie van de reis wordt wat je reeds betaald hebt, teruggestort, behalve de prijs voor het visum naar Burundi en Tanzania (als dit reeds betaald is door ons) en voor het vliegtuigticket de annulatiekosten + € 36 dossierkosten voor de terugbetaling door het reisbureau.

De reizigers zijn zelf verantwoordelijk om zich te schikken naar de binnen- en buitenlandse gezondheidsbepalingen (bv. verplichte Covid-vaccinatie). Wie dit weigert kan bij omstandigheden geen beroep doen op annulatie en een terugbetaling vorderen.

bottom of page