top of page
Zoeken

Weekend 2: KOC Sint-Gregorius: 18/19 mei 2024

Jambo!

Wat een fantastisch tweede weekend hadden we samen. We hebben onze laatste grote stappen gezet richting ons avontuur in Afrika.

We verzamelden op de campus van KOC Sint-Gregorius in Gentbrugge, de werkomgeving van Krist, onze steun en toeverlaat in Fracarita Belgium.

Na het ontdekken van de leefgroep en het installeren van de kamers was het tijd voor een activiteit in “De Mol”-stijl. Ambiance en gênante situaties verzekerd! Na het goed volbrengen van de 4 opdrachten werd het slot van de koffer geopend en vonden we onze Warafiki-badges. Aansluitend hadden de Warafiki een ‘bovenstukachtige’ verrassing voor Jonelle, Luc en de hele groep: een hoodie, mooi afgewerkt door Margaux met een prachtige bloem in de kleuren van Tanzania en het opschrift ‘Warafiki 2024’. Hartelijk dank Margaux!

 

Na de lunch vertrokken we naar het gastvrije Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain waar Filip De Meyer ons inleidde in de geestelijke gezondheidszorg van nu in België. Hij sprak over verschillende kwetsbaarheden, diverse behandelingsmethoden en leidde ons rond op het domein van ‘het Guislain’.

Terug in Gentbrugge verwachtten we Sandra, Joshua en hun twee kinderen voor het volgende deel van ons weekend. Sandra leerde Joshua 20 jaar geleden kennen in Maendeleo. Ze vertelden over Kigoma, de gelijkenissen en verschillen met hier. Samen met hun kinderen hadden ze een toffe kahoot-quiz voorbereid. De quiz groeide uit tot een boeiende uitwisseling van gedachten. We zijn heel dankbaar voor het kunnen beluisteren van hun ervaringen en we nemen heel wat info mee op inleefreis.

Na nog een halfuurtje in de bundel werken was het tijd voor ontspanning. Na een half uurtje stappen, konden we lekker eten in een Turks restaurant in Melle. Op de terugweg vonden we ‘als vanzelfsprekend’ de weg naar de supermooi aangelegde speeltuin op het – publiek opengestelde - domein van het KOC Sint-Gregorius.

Zo werd het heel vlug tijd om te slapen voor de ouderen onder ons, te chillen of om nog wat gezelschapsspelletjes te spelen voor de Warafiki…

Na het ontbijt op zondag kregen we een rondleiding op het terrein van Sint-Gregorius, namen we plaats in de leraarskamer en kregen we uitleg over de verschillende doelgroepen van de school.

We werden verrast door filmpjes van Br. Venance, overste van Maendeleo, van Juma en Lukas, de scoutsleiders én van al de andere scouts die we in Tanzania zullen ontmoeten. Zij zijn er alvast ook klaar voor en kijken er evenzeer uit naar de ontmoeting als wij doen!Nog steeds in het gebouw van de lagere school maakten we tijd om ons visum voor Tanzania in orde te krijgen. Na een kleine 2 uur zwoegen is alles in orde gekomen. Dit dankzij de goede voorbereiding van de Warafiki die alle nodige documenten mooi op hun laptop hadden staan.

Terug in de leefgroep maakten we nog heel wat afspraken, leerden we de werking van Fracarita Belgium beter kennen, overliepen we het reisprogramma en op die manier sloten we het inhoudelijke deel van het weekend af. Dat zeker Luna heel content is over ons reisschema hebben we minstens 4x gehoord. Dank Luna!

We aten zondagmiddag nog croques, ruimden op en keerden allen terug huiswaarts met de trein of de wagen.

Het mag gezegd worden: de groep is zo klaar als die maar kan zijn om richting Afrika te vertrekken. We zien elkaar nog 1 keer op de ouder-info-avond en dan kan op 21 juli e.k. ons echte avontuur starten.

We kijken er allen enorm naar uit!

Tanzania, here we come!

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page