top of page
Zoeken

Weekend 1: OC Sint-Ferdinand Lummen

Eindelijk was het zover.


Een aantal maanden na de selectie-avonden en het versturen van de verlossende mails kwamen we voor de eerste keer als groep samen in het O.C. Sint-Ferdinand in Lummen.


Eenmaal toegekomen in Lummen begaven we ons naar een leefgroep waar we onmiddellijk in een huiselijke sfeer terecht kwamen.


Het weekend begon verrassend met een envelop op tafel. Daar stonden reeds 3 opdrachten in die in het weekend moesten vervuld worden.

We trokken snel naar buiten voor wat inhoudelijke en actieve spelletjes om elkaar beter te leren kennen.


Daarna was het tijd om een hapje te eten.


Na het middagmaal trokken we terug naar buiten voor een verdere kennismaking: iets met blinddoeken, een touw in een vierkant leggen, een tangram van een ei maken, een frisbee, ballonnen, …


Toen gingen we ook wat inhoudelijk aan het werk en deelden we onze verwachtingen, bekommernissen, zorgen, vragen, … met elkaar. Er heerste alvast een heel open sfeer waarin alles bespreekbaar werd gemaakt.


Tijd voor een 4-uurtje met dank aan Yune (+mama) voor de mega-versierde cupcakes en heerlijke brownie van Emma.


Inhoudelijk werken mocht natuurlijk ook niet ontbreken om goed voorbereid te kunnen vertrekken deze zomer. We maakten al heel wat praktische afspraken (inentingen, medicatie, internationaal paspoort, bagage, …).


Als avondeten aten we spaghetti en vegi-macaroni.


We maakten op ons weekend ook tijd om kennis te maken met de Broeders Van Liefde. Daarvoor kwam Broeder René, overste van het klooster, getuigen in onze leefgroep. Het werd een heel leerzaam en open gesprek waarbij we heel wat te weten kwamen over de werking van Sint-Ferdinand, het leven als broeder, …

We sloten onze dag af met wat hang-time in de zetels.


Na het ontbijt op zondag brachten we een bezoekje aan de Winning, een sociaal project waarbij mensen met verschillende beperkingen heel zinvol aan de slag gaan. Een project waar de Broeders van Liefde terecht fier mogen op zijn. We werden er door Jo (oud-inleefreisbegeleider) en expert Valentijn rondgeleid op de boerderij. Er werd genoten van de ochtendzon in combinatie met vele knuffels aan de kalfjes, lammetjes, ... Sommigen overwogen zelfs om verder te gaan als vegetariër (ook al was daar bij het middagmaal al niet veel meer van te merken J ). Nogmaals een dikke merci aan Valentijn om ons rond te leiden op zijn werkplek.


Na nog wat inhoudelijk werken, opruimen van de leefgroep werden we heel hartelijk ontvangen door de Broeders uit het klooster van Sint-Ferdinand. Ook de Broeders uit het klooster van Tessenderlo waren van de partij op deze fijne ontmoeting. Na de home-made aperitief schoven we aan tafel voor het feestmaal. Een heel mooie afsluiter van ons geslaagde weekend en alweer een toffe kennismaking met de werking van de Broeders van Liefde, het kloosterleven, … Nogmaals een welgemeende dank voor de warme ontvangst.

Met een goed gevulde maag droomden we nog even weg naar Tanzania door naar het filmpje Girls@school te bekijken van de Zuidactie van vorig schooljaar.


Als een groep die elkaar al heel wat beter heeft leren kennen en goesting heeft om door te gaan met dit avontuur keerden we naar huis.


We kijken alvast uit naar het volgende weekend in mei!112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page