top of page
Zoeken

Warafiki 2024: Eerste topweekend in Lummen

Jambo!

En we beginnen eraan…


Na een aantal maanden geduldig wachten op hoe de uiteindelijke groep eruit zal zien, hebben we afgelopen weekend voor het eerst kennisgemaakt. Wat was dat spannend zeg! We kwamen samen in OC Sint-Ferdinand te Lummen voor ons eerste voorbereidingsweekend.

Een deeltje van de groep kwam met de trein en het andere deel van de groep werd door hun ouders gebracht. 1 voor 1 zagen we blije en zenuwachtige gezichten verschijnen. Ze vormden al snel een hele groep.


In de leefgroep vond iedereen snel zijn/haar kamer en we vlogen er direct in met een mysterieuze enveloppe. In deze enveloppe zaten een aantal doe-opdrachten waarvoor ze een heel weekend de tijd hadden om het op te lossen. Nadien gingen we buiten al een frisse neus halen en deden we wat kennismakingsspelletjes. Zo hebben we blijkbaar een ruime keuze aan muzieksmaken in onze groep (thank god dat er Youtube is om ons te helpen).

’s Middags hebben we een sandwicheke verorberd. Het was leuk om te zien hoe de groep zich nu al vormde!


We trokken weer naar buiten voor elkaar nog beter te leren kennen. Iedereen heeft wel zijn unieke kantje laten zien tijdens een spelletje ‘ik ben uniek want…’ of hoe bij een spelletje omgekeerd verstoppertje iedereen zijn beste speurneus moest opzetten. Van al dat zoeken hadden we wel een hongertje gekregen, gelukkige waren er overheerlijke cake en koekjes voorzien.


Voor het avondeten hebben we ook al stukje inhoudelijk gewerkt door de verwachtingen en bekommernissen met elkaar te delen. Nadat we genoten hebben van een portie lekkere spaghetti, vlogen we in de bundel. Hierbij werden vragen gesteld en beantwoord, maar er werden ook al heel wat praktische afspraken gemaakt, zoals: inentingen, internationaal paspoort, bagage, …


Rond 19u verscheen Broeder René, die overste is van het klooster van Sint-Ferdinand. Hij vertelde uitgebreid zijn levensverhaal en over de Broeders van Liefde. Er werden hem heel wat vragen gesteld, waarop hij met veel passie antwoordde. Margaux heeft hierbij ook een mooie samenvatting gemaakt over wat de 3 geloften inhouden voor als groep, namelijk:

-          Gehoorzaamheid: luisteren naar jullie, de begeleiding

-          Armoede: geld (inzamelacties organiseren) en tijd (via studentenjobs)

-          Zuiverheid: “hier moesten we nog eens over nadenken” 😊


Op zondag verscheen iedereen rond 8u30 aan het ontbijt. De ene wat meer nood aan koffie dan de andere. Nadien hebben we nog inhoudelijk gewerkt in onze bundel,  hebben we een kleine sessie Tai chi gekregen van Luc en hebben we nog een potje Black list gespeeld (nadenken geblazen)


Stipt 11u30 werden we bij de Broeders ontvangen in het klooster. Het was een fijn welkom door zowel de Broeders van Lummen als die van Tessenderlo. Nadat we konden genieten van een Vreeboske en wat chips, mochten we aanschuiven aan een mooi ingedekte tafel. We kregen een heerlijk menu aangeboden en konden ondertussen ideeën uitwisselen met de Broeders. Nadien werden de Broeders uitgebreid bedankt door Maxine waarbij ze nogmaals benoemde dat de jongeren veel hebben kunnen bijleren, goed hebben kunnen eten en goed gezelschap hebben gehad.


Nadien hebben we de leefgroep nog opgeruimd en hebben we afscheid van elkaar genomen.

Maar amai, wat kijken wij al uit naar het volgende weekend!134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page