top of page
Zoeken

Naar school in Afrika

6:45u stond ons ontbijt klaar. We vertrokken nl. om 7:15u naar een secundaire school om daar een dag mee te volgen.

6:45ule stond ons ontbijt klaar. We vertrokken nl. om 7:15u naar een secundaire school om daar een dag mee te volgen. per twee een les o.a. wiskunde, Swahili en fysica. Het niveau van de les wiskunde was enorm hoog. Enkele leerkrachten verwezen naar de koloniale periode waardoor sommige Warafiki zich wat ongemakkelijk voelden.

Gelukkig hadden we na de les en tijdens de break diepgaande gesprekken met onze medeleerlingen over culturele verschillen en het onderwijssysteem in België.

En dan volgde het debat. Voor de volledige school hielden we een écht debat. Dat wordt hier in Afrika erg serieus genomen, met een chairman, timekeeper, voor- en tegenstanders. We debatteerden over de volgende stelling: 'Makes technology the world beter or worse'

Na de lunch volgde een tochtje doorheen de stad, op zoek naar enkele souvenirs. Dat nam wel wat tijd in beslag :)

Vanavond volgde ons laatste avondmaal in Maendeleo en we kregen -naast de rijst en bonen- eens échte spaghetti. Het moet niet gezegd dat dat ons smaakte!

En dan het laatste Afrikaanse feestjes. We hebben écht het beste van onszelf gegeven. Op dit moment sterven de laatste tonen van de muziek uit en kruipen wij ons bedje in!


PS: morgen rijden we naar Bujumbura. Bij aankomst daar proberen we zeker een berichtje te posten op de blog.


Slaapwel!


131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page