top of page
Zoeken

Koken op z'n Afrikaans

Bijgewerkt op: 10 jul. 2023

Na een diepgaande reflectie over deze aangrijpende dag hebben wij besloten om in naam van de begeleiding een blogpost te doen.

Vandaag vetrokken we samen met de leden van de scouts naar de markt om zowel groenten als fruit en rijst te kopen voor het project in Cylabu, een centrum voor leprozen. Passeren op zo een marktje is altijd een belevenis want we worden uiteraard aangestaard door de plaatselijke bevolking. Het is tof om te beleven hoe David, de chief van de scouts voor ons een goede prijs probeert te verkrijgen. Amusement gegarandeerd. Wel willen we al meegeven dat wij niet verantwoordelijk zijn als er jongeren –na het zien van een echte Afrikaanse slager- zouden besluiten om vegetariër te worden.

Daarna trokken we met de daladala naar Cylabu. Daar was onze eerste opdracht het snijden van de groenten. Paprika, ajuin, tomaten, wortelen…passeerden de revue en ondertussen werden er leuke en zelfs diepgaande gesprekken gevoerd met de scouts en tussen de Warafiki onderling. Voor ons is dat tof om te beleven. Het hout werd gekapt, de rijst werd proper gemaakt en het vlees moest gesneden worden. Onze Warafiki smeten zich en beseften dat een Afrikaanse maaltijd maken écht een hele dag in beslag neemt!

Het uitdelen van alles wat we samen klaarmaakten, was erg emotioneel. 25 mensen schoven aan met een bordje of een kommetje…Het was niet makkelijk om te zien. Dus toen we terug aankwamen in Maendeleo en er voor het eerst deze week water uit de douche kwam, deed dat enorm deugd. Toch was het reflectierondje na een dag als deze erg emotioneel. Daarom krijgen jullie nu dus een blogbericht van de begeleiding J

Sommige van de Warafiki zijn al vroeg in bed gekropen en anderen spelen nog een rondje Uno met de jongens van Maendeleo.

Slaapwel en tot morgen!

Anneleen en Krist


226 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page